High Mill Pickering

High Mill Pickering

Family run cottages, close to walks into town and historic railway.

  1. Description
  2. Photos

Full Description


High Mill House sleeps up to 12 – ideal for family and friends to get together, while the cosy The Limes Cottage sleeps 2.
An excellent holiday location with easy access to the inspirational North York Moors National Park, the nationally renowned Dalby Forest cycling and walking trails, coastal resorts of Scarborough and Whitby, shops, traditional market towns, castles, abbeys and historic houses, theme parks and museums.
Features of the accommodation include:

  • Free Wifi
  • Fairtrade tea/coffee on arrival
  • Bed linen and towels provided
  • Costs all inclusive
  • Private patio and south facing garden
  • Private parking
  • Safe bike storage
  • Drying room for walkers and cyclists
  • Combination safes in each bedroom
  • Laundry facilities
  • Ground floor wet room and toilet (house only)
  • Log burner in lounge (house only)

Children are very welcome, but please note that the garden is bordered by the Mill Leat (stream) on one side and the railway on the other. A safe fenced area is provided in front of the house, but it is your responsibility to supervise young children at all times when outside the property.
Sorry, due to guest allergies, no pets.

For more information, please click through to our website. If you have any queries, don’t hesitate to ring or email us – we’re here to help.



Telephone Number

01751 477113

Facebook ID

HighMillPickering

Twitter ID

HighMillPickrng

Sleeps

2-12

Pets

not allowed

Wi-fi Internet Access

Available free of charge

Cot and High Chair

Available free of charge

Pub

Within a short walk

Secure Cycle Storage

Under cover

Fishing

Within a short walk

Scenic Walks

Direct from the door

Real Fire

Open Fire or Woodburner in some cottages

Eco Friendly

Solar panels

Historical Connection

As late as the mid 1800’s, the mill was still only a single storey stone building with two external undershot waterwheels and sluices supported on a wooden frame. After this time, the building was variously enlarged and heightened, with a fine stone frontage, brick gables and the wheelhouse completely enclosing the mill leat, with further storage above. High Mill House was built on the back of the mill about 1856, clearly post-dating the arrival of the railway, due to it’s facing of white ‘railway brick’. There obviously wasn’t much space left to squeeze the house into as can be seen by its close proximity to the line. However, on the plus side, this does mean it can scarcely be surpassed as a viewing platform along the whole length of the line.